niedziela, 23 września 2018

Sałatka salsa mexicana z kurczakiem


Lubicie szybkie i proste sałatki? Bardzo prosta sałatka, na bazie naszej, polskiej jarzynowej. Zainteresowani? Zamiast majonezu, użyliśmy sosu salsa mexicana od Folwark.










Składniki

  • 4 ziemniaki
  • 2 marchewki
  • 2 jajka
  • 300 g filetu z kurczaka
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • 1 mała puszka czerwonej fasoli
  • 1 mała puszka kukurydzy
  • 1 mała puszka groszku
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 czerwona cebula
  • 6 łyżek salsy mexicana od Folwark
  • sól, pieprz

    Przygotowanie



    1. Ziemniaki i marchewki gotujemy do miękkości w osolonym wrzątku (w tzw. mundurkach). Obieramy i kroimy w kostkę.
      W tym samym czasie (gotowania warzyw) filet z kurczaka kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanym oleju. Oprószamy solą i pieprzem.
      Jajka gotujemy na twardo, kroimy w kostkę.
      Fasolę i kukurydzę osączamy z zalewy.
      Natkę pietruszki siekamy.
      Cebulę siekamy.
      Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy salsę i dokładnie mieszamy.
      Do smaku doprawiamy solą i pieprzem wg własnego uznania.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz