21 wrz 2018

PRZEKĄSKI FRANCUSKIE Z KIEŁBASĄ


Przekąski z ciasta francuskiego zawsze się sprawdzają na niespodziewane odwiedziny czy imprezy rodzinne i spotkania z przyjaciółmi. Dziś polecam takie przekąski z wiejską kiełbasą. Polecam. 


Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/gotowaniepatki/ ,oraz odwiedzenia mojego Bloga -- https://gotowaniepatki.blogspot.com/ będzie mi bardzo miło





SKŁADNIKI:
  • 380 g ciasta francuskiego (opakowanie)
  • 2 kiełbasy
  • 3 ogórki konserwowe
  • 10 dag sera żółtego tartego
  • Ketchup

PRZYGOTOWANIE:

 Gotowe ciasto francuskie kroję w kwadraty ok 14 sztuk. 

Kiełbasę obieram ze skóry a następnie kroję w słupki .

 Ogórki konserwowe kroję w słupki . 

 Każdy kwadrat smaruję ketchupem a następnie kładę kiełbasę, ogórek, ser. 

Zawijam w rulonik. Przekładam na papier do pieczenia. 
Piekę ok 25 min w 180 stopniach.
 

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF