Stew z marchewki Zero waste

 

 

 

 


 

 

Stew z marchewki Zero waste

 

 

 

 


Stew z marchewki Zero waste – szybka i tania do przygotowania potrawka z marchewki z mięsem mielonym z indyka, do której użyłam resztek marchewki pozostałych mi z wciskania soku z wyciskarki.

Bardzo smaczne, rozgrzewające, jednogarnkowe danie, które można zjeść z pieczywem, ziemniakami albo po prostu samo.

 

 

 

 

PRZEPIS NA STEW Z MARCHEWKI

Składniki na stew z marchewki:

3 szkl wiórek marchewki pozostałych po wyciskaniu soku z wyciskarki

300g mięsa mielonego z indyka

1 łyżka masła

1 lyżka oleju

1 cebula

1 cukinia

1 łyżeczka ulubionej mieszanki przypraw np do drobiu

sól

pieprz

zioła prowansalskie

czosnek suszony

 

Jak zrobić stew z marchewki:

W garnku rozgrzewamy masło z olejem i szklimy na nim posiekaną cebulę.

Dodajemy mięso i przesmażamy mieszając.

Do garnka dodajemy teraz marchewkę, pokrojoną w kostkę cukinię, wszystkie przyprawy, ok pół litra wody i gotujemy wszystko ok 20 min.

Doprawiamy do smaku.

Stew z marchewki Zero waste

 

 

 

 

 

 

Kuchnia Zero Waste – przepisy

 

zero_waste  Kuchnia ZERO WASTE – jak wykorzystać ugotowane ziemniaki

co_z_dojrzalych_bananow  Jak wykorzystać dojrzałe banany – kuchnia Zero Waste

co_z_resztek_z_sokowirowki  Co zrobić z resztek z sokowirówki – Zero Waste