niedziela, 16 września 2018

MOCNO CZEKOLADOWE CIASTECZKA Z CZERWONEJ FASOLI




























WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 10 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 2

Składniki:
  • puszka czerwonej fasoli,
  • jajko,
  • 50 g brązowego cukru (lub zwykłego),
  • 100 g gorzkiej czekolady,
  • 20 g kakao.
Przygotowanie: 
  • Fasolę opłukuję, osączam na sicie z zalewy.
  • Czekoladę roztapiam w kąpieli wodnej.
  • Do miski przekładam fasolę, dodaję jajko i cukier, miksuję na gładką masę.
  • Następnie dodaję roztopioną czekoladę, mieszam. Na koniec łączę z kakao.
  • Układam ciasteczka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia - zwilżonymi rękoma formuję kulki i spłaszczam dłonią.
  • Piekę przez 15 minut w 180 stopniach (grzałka góra-dół).




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)