DIETA BEZGLUTENOWA BEZMLECZNA, KULINARNE

mięso mielone z ryżem i warzywami

mięso mielone z ryżem i cukinią

 

mięso mielone z ryżem i cukinią

Porcja dla 4 – 6 cio osobowej rodziny:

Rustykalny i zarazem bardzo sycący przepis na obiad, albo kolację. Oczywiście bezglutenowo.

Potrzebne nam będą:

  • 1 cebulka,
  • mięso mielone 200 g,
  • 1 cukinia (pokrojona w kosteczkę),
  • sos prowansalski,
  • garść wypestkowanych zielonych oliwek.

Przygotowanie:

  • Na patelni podrumieniam leciutko pokrojoną w plasterki cebulkę, dorzucam mięso mielone. Podpiekam razem.
  • Dorzucam pokrojoną w kosteczkę cukinię i sos pomidorowy – prowansalski (lekka inspiracja francuskim daniem ratatouille), plus pokrojone w plasterki oliwki, całość mieszam i leciutko podgotowuję, żeby plasterki cukinii pozostały lekko chrupiące.
  • Podaję to z ryżem i soczewicą.

Bardzo sycące danie bezglutenowo – bezmleczne. Polecam. Smacznego.

Pozdrawiam serdecznie

Beata

mięso mielone z ryżem i cukinią

 

Zapisz się na newsletter i pobierz darmowy ebook EBOOK DESERY I ŚNIADANIA BEZGLUTENOWO – BEZMLECZNE

O AUTORZE

Przez lata zmagałam się z chronicznymi problemami z gardłem, do momentu, kiedy odstawiłam produkty mleczne.

Dzisiaj, uważam, że można mieć zrównoważoną dietę – eliminując z niej produkty mleczne i mączne.

A dieta bezglutenowa – bezmleczna jest najlepszą dietą odchudzającą.

Wszystko jest kwestią wyrobienia w sobie dobrych nawyków….

Przez lata wierzyłam, że jestem totalnym beztalenciem sportowym, aż zaczęłam się ruszać.

Wierzę w uzdrowicielską moc glinki zielonej.

Jestem niepoprawną miłośniczką zielonych smoothie.

(4) Komentarze

  1. Prosty przepis ? Beata, a co to za sos? Jakiś domowy czy kupiony i w jakiej ilości?

    1. Ania, pewnie lepszy bylby domowy, ja poszlam na latwizne – kupny sos pomidorowy, prowansalski, w wersji bio.

  2. A gdzie znalazłaś gotowy sos z dobrym składem? Ja bym czasem poszła na łatwiznę, ale zawsze kończy się po prostu wykorzystaniem pomidorów z puszki 🙂

  3. Zjawiskowe zdjęcia i danie. Mam nadzieję że moje wyjdzie równie smaczne. dzięki za inspirację 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *