Snow-Falling-Effect

wtorek, 4 września 2018

Sernik Dyniowy THERMOMIX

Sernik Dyniowy przepyszny rozpływający się w ustach!



Spód:
30 dag ciastek oreo lub neo
7 dag masła

Masło i ciastka wrzucamy do naczynia miksującego obrót 6/ 30 sekund.
Masę przekładamy do tortownicy 24 cm.


Masa SEROWO-DYNIOWA:

  • 30 dag pieczonej dyni (dynie myjemy kroimy ze skórą na kawałki, wykładamy na blaszkę-skórą do spodu, zapiekamy 30 min w 180*). Studzimy i obieramy ze skórki. Miksujemy z cukrem w naczyniu ok. 20s/obrót 4.
  • 25 dag cukru
Następnie dodajemy resztę składników:
  • 3 jaja
  • 1 cukier wanilinowy
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 budyń śmietankowy/waniliowy
  • aromat pomarańczowy
  • 1 kg sera z wiaderka
  • 250 g mascarpone
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
Wszystkie składniki miksujemy 1 min/ obrót 6. 
Wylewamy na ciasteczkowy spód i pieczemy 1h w 175*.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz