wtorek, 4 września 2018

DOMOWE HERBATNIKI

























WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 MINUT 
(+ 60 MINUT CHŁODZENIE)
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 8 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 2-4

Składniki: 
  • 100 g masła w temperaturze pokojowej,
  • szczypta soli,
  • 50 g brązowego cukru,
  • 250 g mąki,
  • 100 ml śmietany 30%.
Przygotowanie:
  • Wszystkie składniki szybko wyrabiam do połączenia składników, formuję kulę i odkładam w folii spożywczej na godzinę do lodówki.
  • Odrywam po kawałku ciasta i wałkuję na grubość 2-3 mm. delikatnie podsypując mąką. Ciasto kroję na kawałki (można wycinać dowolne kształty).
  • Układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Piekę w 180 stopniach przez około 12 minut (do lekkiego zezłocenia się brzegów).
Przepis z bloga: www.mamalife.pl

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)