środa, 5 września 2018

MUFFINY JOGURTOWE Z KISIELEM WIŚNIOWYM


WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 7 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 3

Składniki:
  • 100 g mąki,
  • opakowanie kisielu wiśniowego Cykoria (40 g),
  • 1/4 szklanki cukru brązowego (lub zwykłego),
  • opakowanie cukru wanilinowego (8 g),
  • 300 g jogurtu naturalnego (lub 270 g jogurtu i 20 g roztopionego masła) - W TEMP. POKOJOWEJ,
  • jajko - W TEMP. POKOJOWEJ,
  • łyżeczka proszku do pieczenia.
Przygotowanie:
  • Jajko ubijam z cukrami na puszystą masę.
  • Dodaję jogurt oraz przesianą mąkę, kisiel i proszek do pieczenia. Delikatnie mieszam do połączenia się składników.
  • Formę do muffin wykładam papilotkami, napełniam masą do 2/3 wysokości.
  • Piekę przez 20 minut w 180 stopniach (grzałka góra-dół).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)