Czekoladowe placuszki z mąki migdałowej :)

7 września 2018

Po spróbowaniu tych placuszków od razu zakwalifikowałam je do jednych z najlepszych! Są przepyszne, koniecznie musicie ich spróbować. Placki są bezglutenowe, bezzbożowe i bez dodatku cukru. Głównym składnikiem jest mąka z migdałów, a dopomagają jej kakao i pyszna czekolada z proszkiem maca, dzięki czemu placuszki są mocno czekoladowe. Opcjonalnym dodatkiem jest przyprawa do piernika, którą można dodać, ale można też pominąć, chociaż jej obecność przyjemnie podkręca ogólny smak. 

Składniki, z których przygotowałam te placuszki pochodzą ze sklepu Magiczny Ogród




Składniki:

Przygotowanie:
  1. Czekoladę posiekaj na drobne kawałeczki. 
  2. Wszystkie składniki przełóż do miski i dokładnie ze sobą wymieszaj. 
  3. Rozgrzej lekko natłuszczoną patelnię i nakładaj po łyżce masy. Smaż na średnim ogniu do pojawienia się pierwszych pęcherzyków, a następnie przewróć na drugą stronę i smaż jeszcze chwilkę. 
  4. Podawaj z owocami. 

Wartość odżywcza:
energia: 397 kcal 
białko: 35 g
tłuszcz: 17,5 g
węglowodany: 28 g

2 komentarze

  1. Idealne na weekendowe śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jak wczoraj robiłyśmy naleśniki to też już nas pokusiło aby dodać przyprawę do piernika :D

    OdpowiedzUsuń