2018/09/06

Pasta z groszku konserwowego

Kiedy zabraknie Wam pomysłu na pasty do chleba, przygotujcie pastę z groszku konserwowego. Wystarczą trzy składniki i pyszne smarowidło gotowe! Pasta z groszku konserwowego świetnie smakuje z chrupiącymi pieczywem, z dodatkiem jajka na twardo. Pasta jest kremowa i dobrze rozsmarowuje się. 

Ostatnio rozpoczęłam zabawę z ręcznie malowanymi tłami do zdjęć, pierwsze, które Wam prezentuje na zdjęciach to tło, które nazwałam "blue sky". Kolejne już czekają na nowe sesje :)


Pasta z groszku konserwowego


Pasta z groszku konserwowego


Składniki:
  • 400 groszku konserwowego
  • 1 ząbek czosnku
  • około 3 łyżki oleju rzepakowego
  • sól do smaku


Przygotowanie:
  • Groszek konserwowy bez zalewy przekładamy do blendera.
  • Czosnek obieramy i dodajemy do groszku.
  • Całość miksujemy, stopniowo dolewając olej rzepakowy.
  • Miksujemy tak długo, aż powstanie gładka masa.
  • Doprawiamy do smaku.
  • miksujemy ponownie.
  • Pastę z groszku konserwowego przechowujemy w lodówce, nie dłużej niż do następnego dnia po przygotowaniu.


Pasta z groszku konserwowego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz