niedziela, 2 września 2018

Fasolka szparagowa w greckim stylu


Nasze wszystkie smaki w jednej formie <3













Składniki


  • 500 g żółtej fasolki szparagowej
  • 100 g pomidorków koktajlowych
  • 100 g sera feta
  • 50 ml oleju z pestek winogron
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 garść świeżej bazylii
  • 300 g filetu z kurczaka
  • 3 łyżki oleju rzepkowego
  • sól, pieprz

    Przygotowanie



    1. Fasolkę oczyszczamy, gotujemy w lekko posłodzonej wodzie. Studzimy, kroimy na kawałki.

      Pomidorki myjemy, osuszamy, kroimy na ćwiartki.

      Ser kroimy w drobną kostkę.

      Olej blendujemy z czosnkiem i świeżą bazylią.

      Filet z kurczaka kroimy w kostkę, oprószamy solą i pieprzem. Smażymy na rozgrzanym oleju.

      Wszystkie składniki łączymy ze sobą.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz