sierpnia 26, 2018

Smażony ser camembert z rukolą, żurawiną i grzankami

Nie jest to ani lekka ani zdrowa przekąską;). Jest natomiast przepyszna, smażony ser rozpuszcza się w środku i możemy maczać w nim grzanki .



1 ser camembert - krążek
garść rukoli
1/4 bagietki
masło
sól
1 jajko
1/4 szklanki bułki tartej
olej do smażenia
2 łyżeczki żurawiny do mięs i serów, u mnie od Stovit 

1. Ser camembert panierujemy w jajku, bułce tartej, ponownie w jajku i ponownie w bułce tartej. Smażymy z dwóch stron na małym ogniu przez około 4-5 minut z każdej strony. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
2. Bagietkę kroimy w kromki, smarujemy masłem, posypujemy solą. Zapiekamy w temperaturze 200 stopni do momentu aż zaczną się rumienić.
3. Na talerzu układamy grzanki, rukolę i ser. Na ser wykładamy żurawinę.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP