Curry z kalafiorem, brukselką i marchewką (post Dąbrowskiej)

Magda

Jeżeli macie problem co zrobić na obiad na poście to polecamy Wam nasze pyszne i aromatyczne curry z kalafiorem, brukselką i marchewką :)

Curry z kalafiorem, brukselką i marchewką (post Dąbrowskiej) - Kuchenne Wariacje, Sezonowo Bezglutenowo

Składniki na curry:

– 200 g kalafiora
– 200 g brukselki
– 1 marchewka
– 1 mały por
– 2 gałązki natki pietruszki
– sól
– pieprz
– 1/2 łyżeczki przyprawy curry
– 1 szklanka wody

Składniki na 2 porcje.

Rondelek rozgrzewamy i podsmażamy na sucho pora pokrojonego w krążki. Kiedy por się lekko zrumieni wlewamy wodę, dodajemy marchewkę pokrojoną w półplasterki, posiekaną natkę pietruszki, przyprawiamy. Po chwili dajemy kalafiora podzielonego na mniejsze różyczki oraz brukselkę. Całość dusimy aż wszystkie warzywa będą miękkie.

Smacznego :)

Uwaga! Ważne aby sprawdzać skład przyprawy curry bo niektóre zawierają skrobię.

Curry z kalafiorem, brukselką i marchewką (post Dąbrowskiej) - Kuchenne Wariacje, Sezonowo Bezglutenowo

Print Friendly, PDF & Email
Jeżli masz ochotę na 100 pysznych bezglutenowych przepisów na 4 pory roku nie publikowanych na Kuchennych Wariacjach to zrób sobie prezent i kup nasza ksiażkę :)

Jeżeli jesteście zainteresowani zakupem "Sezonowo Bezglutenowo" to możecie ją sobie sprawić za pośrednictwem księgarni online:

  1. Świat książki
  2. Empik
  3. Tania książka
lub stacjonarnie np. w Empiku :)

 



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *