Gulasz z karkówki z warzywami

Gulasz z karkówki z warzywami
Gulasz z karkówki z warzywami

Gulasz z karkówki z warzywami to bardzo smaczny pomysł na nieskomplikowany, ale efektowny domowy obiad, który zaspokoi apetyty nawet największych głodomorów. Jest kolorowy, aromatyczny i sycący. Delikatne, mięciutkie mięso w połączeniu z warzywami i ziołami smakuje przepysznie. Gulasz można podać z puree ziemniaczanym, ryżem, kluskami śląskimi albo kaszą gryczaną. Polecam!

Składniki na gulasz z karkówki z warzywami:

  • około 400 g karkówki wieprzowej
  • 2 cebule
  • średnia marchew
  • papryka czerwona
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • szklanka bulionu (jeśli nie mamy, może być woda)
  • natka pietruszki, kolendra, czosnek granulowany, papryka ostra, papryka wędzona, sól, pieprz

Przygotowanie

Mięso myjemy, suszymy, kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni na dobrze rozgrzanym oleju. Następnie dodajemy cebulę pokrojoną w piórka i smażymy jeszcze przez chwilę. Mięso zalewamy pół szklanki bulionu i dusimy pod przykryciem od czasu do czasu mieszając. Po około trzydziestu minutach dodajemy marchew pokrojoną w kostkę, po kolejnych 5-7 minutach paprykę pokrojoną w paski. Całość zalewamy resztą bulionu, dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy. Wszystko dusimy ze sobą do miękkości warzyw i mięsa. Na koniec posypujemy posiekaną natką pietruszki lub kolendrą.

Gulasz z karkówki z warzywami
Gulasz z karkówki z warzywami

Zobacz inne przepisy na gulasz z karkówki:

Gulasz Z Karkówki Z Warzywami

Karkówka Duszona Z Warzywami

Gulasz Z Karkówki, Fasoli Mung I Soczewicy (443 Kcal)

Piekielny Gulasz Z Fasolką Mung I Karkówką

Sos Z Karkówki

Gulasz Z Karkówką I Warzywami

Karkówka Z Warzywami

Print Friendly, PDF & Email