Składniki:
1 dynia hokkaido
1/2 kg mięsa mielonego z kurczaka
1/2 cebuli
2 łyżki sosu sojowego
1 łyżeczka curry
kawałek imbiru
sól z trawą cytrynową (młynek)
1 pomidor
szczypiorek
Przygotowanie:
Dynię przeciąć na pół i wydrążyć. Mięso wymieszać z posiekaną cebulą, startym imbirem sosem sojowym i przyprawami. Połówki dyni napełnić mięsem, na wierzchu położyć plasterki pomidora. Dynię włożyć do naczynia do zapiekania, podlać połową szklanki wody, przykryć i zapiekać około godziny. Przed podaniem posypać szczypiorkiem. Smacznego 🙂
Kasiu!
Pyszne połączenie składników:)
Chętnie się poczęstuję- dziękuję:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie
Ale mi apetytu na dynię narobiłaś 🙂 Mniam..
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Polecam 🙂
PolubieniePolubienie
Moja ulubiona dynia 🙂 Ostatnio zrobiłam zupę dyniową z hokkaido, ależ było pyszne jedzonko 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Też muszę zrobić zupę 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Tak dyni jeszcze nie przygotowywałam,naprawdę super pomysł!
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 🙂 Ja do niedawna w ogóle nie wykorzystywałam dyni w kuchni, ale przyszedł i na nią czas 🙂
PolubieniePolubienie
Pyszne danie z dyni 🙂 hokkaido to mój ulubiony gatunek dyni 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie