Pierwszy raz robiłam tą zupkę i na pewno będę robić ją częściej.

zupa z cukinii

Jeśli nie macie wywaru z warzyw lub drobiowego można do wody dodać korpus z kurczaka. Gotować go 15 minut, wodę trzeba osolić. Następnie dodać wszystkie składniki i gotować do miękkości warzyw. Wyjąć korpus, obrać mięso, kości wyrzucić. Zupę zmiksować, dodać mięsko i obsypać posiekanym koperkiem. Podawać w bulionówkach.

Zupa na wywarze – do garnka wlać wywar, dodać obraną marchew i pokrojoną w kawałki, obranego i pokrojonego w kostkę ziemniaka, gałkę muszkatołową, obrane ząbki czosnku i pokrojoną cukinię. Koperek umyć, posiekać i wrzucić do zupy. Doprawić do smaku solą i pieprzem.  Zostawić trochę koperku do dekoracji. Gotować 20-25 minut. Chwilkę odczekać i zmiksować na krem. Można dodać śmietanę, ale ja nie dałam.

Udekorować koperkiem, smacznego.