środa, 8 sierpnia 2018

Makaronowa sałatka z kabanosami i marynowanymi pieczarkami


Szybka w przygotowaniu, idealna na imprezowy stół i drugie śniadanie sałatka z zakręconego makaronu, pachnących wędzonką kabanosów, wyrazistych marynowanych pieczarek i kolorowych warzyw szybko skradnie serca naszych gości, a jeszcze szybciej zniknie z ich talerzy.

Składniki:

150 makaronu świderki
300g kabanosów
200g marynowanych pieczarek
1 puszka kukurydzy
1/2 puszki czerwonej fasoli
1/2 puszki zielonego groszku
2 pęczki szczypiorku
2 łyżki ketchupu
3 łyżki majonezu
sól
pieprz

Wykonanie:

1. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić i wystudzić.

2. Pieczarki pokroić w plasterki, a szczypiorek posiekać.

3. Kabanosy pokroić w kawałki o grubości około 0,5 cm.

4. Kukurydzę, fasolę i groszek odsączyć z zalewy.

5. Wszystkie składniki przełożyć do dużej miski, dodać ketchup, majonez, doprawić solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać. Sałatkę wstawić do lodówki.





1 komentarz: