6 sie 2018

FRANCUSKA TARTA Z PIECZARKAMI I SZPINAKIEM




Dziś zapraszam na pyszną  Tartę z ciasta francuskiego, z pieczarkami i szpinakiem. Robi się ją bardzo szybko , wystarczy kilka składników. Smakuje rewelacyjnie . Polecam każdemu nie tylko na obiad czy kolację ale również spotkania w gronie rodzinnym czy imprezy z przyjaciółmi.Smacznego :)

Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/gotowaniepatki/ ,oraz odwiedzenia mojego Bloga -- https://gotowaniepatki.blogspot.com/ będzie mi bardzo miło

SKŁADNIKI DLA 4 OSÓB:


  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 20 dag pieczarek
  • 3 garscie szpinaku
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 cebula
  • 20 dag sera żółtego tartego
  • Ketchup do posmarowania spodu
  • Sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżka oleju rzepakowego do smażenia lub masła
PRZYGOTOWANIE:

 Pieczarki myję a następnie drobno kroję. Cebulę obieramy i kroję w kostkę. 

Szpinak myję i drobno siekam. Czosnek przeciskam przez praskę. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju, przekładam cebulę i czosnek.

Smażę na rumiano. Dodaję pieczarki i szpinak, doprawiam solą i pieprzem. Smażę na rumiano.

Farsz odstawiam na bok aż przestygnie.

Ciasto francuskie smaruję ketchupem, posypuję serem tartym a następnie przekładam farsz.

Na wierzch posypuję jeszcze serem. Piekę ok 35 min w 180 stopniach.

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF