6 sie 2018

KRUCHA TARTA Z KURCZAKIEM I SZPINAKIEM



Uwielbiam tarty zwłaszcza te na słono . Dziś zapraszam na pyszną kruchą tartę z gotowego ciasta z kurczakiem i szpinakiem oraz serem. 
Smakuje rewelacyjnie , idelane na spotkania rodzinne czy imprezy z przyjaciółmi. 
Polecam i życzę smacznego. 

Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/gotowaniepatki/ ,oraz odwiedzenia mojego Bloga -- https://gotowaniepatki.blogspot.com/ będzie mi bardzo miło

SKŁADNIKI DLA 4 OSÓB:

  • 1 opakowanie ciasta kruchego ok 380g
  • 2 filety z kurczaka pojedyncze
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 garscie szpinaku
  • 1 papryka czerwona
  • 100 g fety
  • 10 dag sera żółtego tartego
  • 3 łyżki śmietany 18%
  • sól i pieprz do smaku
  • 2 łyżki przyprawy do kurczaka
  • olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE:

 Filet z kurczaka myję i kroję w kostkę. 
Szpinak myję a następnie drobno siekam. Cebulkę obieram i kroję w kostkę. Czosnek przeciskam przez paprykę myję i kroję w kostkę. 

Na patelni rozgrzewamy olej, dodaję cebulę i czosnek a następnie kurczaka. Dodaje paprykę.

Całość doprawiam i smażę na rumiano. Dodaję szpinak,mieszam. Następnie dodaję śmietanę i doprawiam do smaku.

Na koniec dodaję drobno pokrojoną fetę. Mieszam Studzę.

Ciasto kroję na pół, zawijam brzegi i wykładam farsz, posypuję serem żółtym.

Piekę ok 35 min w 180 stopniach.

Podaję z ulubionymi dodatkami




Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF