Kotlety z karkówki marynowane w mleku


Kotlety z karkówki marynowane w mleku

Kruche i bardzo delikatne kotlety z karkówki to pyszna alternatywa dla tradycyjnego schabowego. Dzięki marynowaniu mięsa w mleku i cebuli, kotlety są bardzo aromatyczne i soczyste. Polecam!

 

 

Składniki:

3 plastry karkówki

1 cebula

1 szklanka mleka

2 jajka

1 szklanka bułki tartej

sól i pieprz

olej do smażenia

 

 

*** Mięso myjemy osuszamy i dość cienko rozbijamy ***

*** Cebulę kroimy w piórka i przekładamy nią plastry karkówki, całość umieszczamy w misce i zalewamy mlekiem. Mięso odkładamy do lodówki na co najmniej 3 godziny a najlepiej na całą noc *** ***

*** Po tym czasie mięso odsączamy i lekko osuszamy papierowym ręcznikiem. Karkówkę przyprawiamy solą oraz pieprzem ***

*** Kotlety panierujemy w mące, w jajku i w bułce tartej ***

*** Mięso smażymy na rozgrzanym oleju, z obu stron na złoty kolor ***

*** SMACZNEGO ***

 

POLECAM RÓWNIEŻ:

  • IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ

  • DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ

KOMENTARZE