1 sie 2018

KRUCHA ROLADA Z MIĘSEM MIELONYM I OGÓRKAMI


Witam Was Serdecznie :) 
Dziś zupełnie na nic nie mam ochoty , jest upalnie . 
Dlatego postanowiłam przygotować szybki obiad , gdzie nie będę musiała za długo być w kuchni. 
Pyszna rolada na gotowym kruchym cieście z mięsem mielonym i ogórkami idealnie wpasowała się w mój dzisiejszy nastrój. 
Polecam Wam Serdecznie , nie dość , że jest łatwa w przygotowaniu , szybka  to również smakuje rewelacyjnie. 


Zapraszam do polubienia mojej strony na FBhttps://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/gotowaniepatki/ ,oraz odwiedzenia mojego Bloga -- https://gotowaniepatki.blogspot.com/ będzie mi bardzo miło

SKŁADNIKI :
  • 1 opakowanie ok 380 g ciasta kruchego
  • 300 g mielonego mięsa ja dałam wołowe
  • 1 cebula
  • 3 ogórki małosolne
  • 2 jajka
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 15 dag sera żółtego tartego
  • 2 łyżki drobno siekanej natki pietruszki
  • przyprawy do mięsa: sól i pieprz do smaku, papryka słodka mielona i ostra ok 1/2 łyżeczki
  • 2 łyżki musztardy delikatesowej
  • 2 łyżki ketchupu ostrego
  • do posmarowania ciasta mleko
  • sól i pieprz do posypania ciasta
PRZYGOTOWANIE:

 Do miski przekładam mielone mięso, ja użyłam wołowe. 

Ogórki małosolne kroję w drobną kostkę dodaję do mięsa. 

Cebulkę obieram i również kroję drobno, przekładam do mięsa.

Do miski dodaję jeszcze drobno posiekaną natkę pietruszki, przyprawy, tarty ser żółty, jajko oraz bułkę tartą. Na koniec dodaję musztardę i ketchup. Mieszam dokładnie.

Na gotowe, kruche ciasto przekładam farsz. Zawijam . Końcówki ciasta dokładnie zlepiam tak by farsz nie wypadł podczas pieczenia. Ciasto dokładnie smaruję mlekiem a następnie posypuję solą i pieprzem.

Roladę przekłam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

Piekę ok 40 min w 180 stopniach. Podaję z ulubionym sosem.

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF