Szybkie leczo


Szybkie leczo

W upalne dni lub gdy nie mamy czasu na gotowanie, polecam przygotować szybki obiad - leczo warzywne. Szybkie leczo może być podstawą obiadu wegetariańskiego lub jego dodatkiem np. do mięsa lub ryby.

Składniki:

- fasolka szparagowa 500g
- 1 pomidor
- 1 marchew
- garść suszonych pomidorów
- 1 cebulka dymka
- 2 łyżki oleju rzepakowego

Przyprawy:

- sól i pieprz
- szczypta kurkumy
- szczypta pieprzu ziołowego


Sposób przygotowania:

- fasolkę gotuj w osolonej wodzie ok.20 minut, aż będzie miękka,
- po ugotowaniu pokrój w drobniejsze kawałki,
- na nagrzaną patelnię wlej olej, następnie podsmaż obraną i pokrojoną marchewkę, cebulkę dymkę i pomidora - na koniec dodaj suszone pomidory,
- całość warzyw dopraw jeszcze na patelni i dodaj do ugotowanej fasolki.

SMACZNEGO!


Share this:

JOIN CONVERSATION

15 komentarze:

  1. leczo to ja bym mogła jeśc całymi dniami

    OdpowiedzUsuń
  2. Leczo,najczestsza potrawa u mnie w domu.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja również bardzo lubię leczo z rozmaitymi warzywami! :)

      Usuń
  3. Mniej wazyw i jeszcze szybsze:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Aż przypomniał mi się mój ulubiony suchar, którym męczę męża: Co robią lekarze w kuchni? LECZO!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Haha! Nie słyszałam kawału, ale bardzo dobry! :)) Dziękuję! Pozdrawiam i zapraszam częściej! :)

      Usuń
  5. fajnie było tutaj zajrzeć meega fajny blog - polecam ! :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Super danie i proste przygotowanie, chętnie spróbuje takie wykonać, pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  7. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  8. Wiele tutaj interesujących i ważnych informacji.

    OdpowiedzUsuń