Domowe gofry przepis


Domowe gofry - przepis

Pyszne, delikatne, rozpływające się w ustach - tak określiłabym gofry zrobione z mojego przepisu.
Polecam gorąco!


Składniki:

- 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej/owsianej
- 1 i 1/2 szklanki mąki kukurydzianej
- 2 szklanki mleka
- 1/2 szklanki oleju
- 1 łyżka maślanki/kefiru
- 2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 4 łyżki cukru/ksylitolu
- szczypta soli
- 2 jaja

Sposób przygotowania:

- mąki, cukier/ksylitol, olej, żółtka jaj oraz sodę i maślankę/kefir razem wymieszaj,
- białka jaj ubij na gęstą pianę, do piany dodaj szczyptę soli,
- następnie białka połącz z pozostałymi składnikami,
- gdy masa wyjdzie Ci za rzadka dodaj jeszcze troszkę mąki,
- piecz w gofrownicy ok. 10 minut bez otwierania!

SMACZNEGO!

Share this:

JOIN CONVERSATION

4 komentarze: