Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

27 lipca 2018

Makaron z pulpecikami i burakiem naciowym (boćwiną)


1 op makaronu spaghetti
400 g mięsa mielonego
sól
pieprz
1 jajko
bułka tarta
pół cebuli
2 ząbki czosnku
duża garść liści buraka naciowego
pół słoiczka pomidorów suszonych w oliwie.

Mięso mieszamy z przyprawami drobno posiekaną cebulą i jajkiem  (dosypujemy 2-3 łyżki bułki tartej) z mięsa formujemy małe kuleczki . W dużej patelni rozgrzewamy tłuszcz i układamy kuleczki ciągle obracając podsmażamy je ze wszystkich stron , następnie dodajemy posiekany czosnek i rozdrobnione liście buraka naciowego oraz pomidory suszone wraz z oliwą. Podduszamy ok 5 min pod przykryciem.
Makaron gotujemy w osolonym wrzątku i bez odcedzania, łyżką makaronową przekładamy prosto do woka z pulpecikami .. kilka minut ogrzewamy na ogniu.
Podajemy posypane parmezanem.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...