AdSense

wtorek, 24 lipca 2018

Czerwona kapusta z jabłkami do słoików

          Jeszcze raz czerwona kapusta.Tym razem sałatka pasteryzowana w słoikach. Przepis znaleziony na forum Smaczny pl, autorką jest minia 51. Korzystam z tego przepisu od kilku lat. Wszystkim niezmiennie smakuje.


2,5 kg czerwonej kapusty
1,5 kg jabłek
1 kg cebuli
3/4 szklanki octu 10%
półtorej szklanki cukru
2 łyżki soli
2 litry wody

          Kapustę i cebulę poszatkować. Jabłka zetrzeć na grubej tarce. Wszystko razem wymieszać w dużym garnku. Dodać pozostałe składniki. Całość doprowadzić do wrzenia, gotować 15 - 20 minut. Wkładać do słoików wraz z zalewą. Pasteryzować 15 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

AdSense