poniedziałek, 23 lipca 2018

Gazpacho z pieczonych warzyw z limonką i awokado

Moja ulubiona letnia zupa. Gazpacho z pieczonych warzyw z limonką, kolendrą i awokado. Prosta i szybka zupa, której możesz przygotowywać duże ilości. Wtedy podwój składniki.

SKŁADNIKI:

2 czerwone papryki
3 malinowe dojrzałe pomidory
sól do smaku 
pieprz do smaku 
główka czosnku
cebula
oliwa z oliwek 3 łyżki 

limonka
awokado
kolendra

PRZYGOTOWANIE:

Warzywa umyj i przekrój na pół. Polej oliwą i piecz w 200 stopniach około 30 - 45 minut. Przełóż do blendera kielichowego, wciśnij sok z limonki i zmiksuj. Schłódź w lodówce. 
Podawaj z kosteczkami awokado, plastrem limonki i kolendrą.











2 komentarze: