Łatwa sałatka z komosą ryżową, idealna na lunch czy kolację.
Danie wegańskie, bezglutenowe, bezjajeczne, bezmleczne, sycące, rozgrzewające i naprawdę pyszne!
PRZEPIS NA SAŁATKĘ Z KOMOSĄ RYŻOWĄ
Składniki na sałatkę z komosą ryżową:
2 pomidory
1 szkl ugotowanej komosy ryżowej (quinoa)
1 awokado
ogórek małosolny
ogórek gruntowy zielony
łyżeczka posiekanych świeżych ulubionych ziół – u mnie oregano
2 łyżki dobrego oleju tłoczonego na zimno np. z orzechów laskowych
2 łyżki soku z cytryny lub limonki
sól himalajska
pieprz
Jak zrobić sałatkę z komosą ryżową:
Do komosy ryżowej dodajemy też drobno posiekane ogórki, pomidora oregano i awokado pokrojone w kostkę. Wszystko doprawiamy olejem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Mieszamy.
KOMOSA RYŻOWA – PRZEPISY
Kotlety z ciecierzycy i quinoa
Sałatka Tabule z komosą ryżową
Koktajl z czarnej porzeczki z pietruszką i quinoa
Pomidory faszerowane komosą ryżową
Curry z mango, mlekiem kokosowym i nerkowcami podane z quinoa