Przejdź do contentuPrzejdź do wyszukiwarki
Pogotujmy logo
Placuszki twarogowe, czyli wschodnie syrniki

Placuszki twarogowe, czyli wschodnie syrniki

Placuszki twarogowe, czyli wschodnie syrniki - świetny pomysł na śniadanie, obiad lub kolację. Doksonale smakuję z owocami czy dżemem. Zobacz przepis!
Ilość
0

Placuszki twarogowe, czyli wschodnie syrniki – świetny pomysł na śniadanie, obiad lub kolację. Świetnie smakują posypane cukrem pudrem, z dżemem lub owocami. Pycha!


Placuszki twarogowe, czyli wschodnie syrniki

Placuszki twarogowe, czyli wschodnie syrniki - świetny pomysł na śniadanie, obiad lub kolację. Świetnie smakują posypane cukrem pudrem, z dżemem lub owocami. Pycha!

Składniki:

Placuszki:

  • twaróg 250 g
  • jajka 1
  • łyżki mąka pszenna 2-3
  • do obtoczenia mąką pszenna
  • łyżki cukier 2-3
  • szczypta sól

Dodatkowo: cukier puder, owoce, konfitura, ...

    Wykonanie

    • Twaróg umieszczamy w misce. Dodajemy jajko, cukier, sól i mąkę. Dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Z ciasta formujemy ok. 6 kulek, które następnie spłaszczamy. Obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym tłuszczu (u mnie masło z łyżką oleju) z obu stron. Gotowe osuszamy na ręczniku papierowym i podajemy z wybranymi dodatkami.

    DSC_7239-2

    DSC_7252

    Składniki:

      Wykonanie:

        Podziel się przepisem:

        Piotr Pałasz

        Cześć, tutaj Piotr, twórca Pogotujmy.pl. Mam nadzieje, że spodobała Ci się wizyta na moim blogu i jeszcze do mnie wpadniesz po nowe, kulinarne inspiracje :)

        Poznajmy się!

        🔥 Najnowsze przepisy:

        Bądź na bieżąco z nowymi przepisami!