Paluszki z kabanosów

Świetna przekąska, łatwa i szybka w przygotowaniu. Doskonale smakuje z różnymi sosami .Dobra zarówno na zimno jak i na ciepło.

Składniki

  • Paczka tradycyjnych kabanosów
  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 jajko

Kabanosy pokroić na paluszki około 10-15 cm długości. Z ciasta pokroić tyle pasków ile jest paluszków o szerokości 1 cm. Kroić wzdłuż dłuższego boku. Owijać dookoła kabanosy po skosie zostawiając. Początek i koniec skleić do siebie aby podczas pieczenia nie rozwijały się końce. Jajko roztrzepać i posmarować paluszki. Wstawić do piekarnika w 180 stopni do zrumienienia. Miłego chrupania:))

Smacznego:)

 

Share Button

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *