Cieszmy się soczystymi pomidorami, póki jest pełnia sezonu :) To chyba za tym warzywem najbardziej tęsknię zimą, więc codziennie staram się najeść na zapas ;) Tym razem na śniadanie przygotowałam grillowane bagietki pełnoziarniste z awokado Haas, pomidorami w różnych kolorach, pikantną rzodkiewką i orzeźwiającą miętą.
4 porcje:
- długa bagietka przekrojona na 4 części
- 2 awokado Haas
- 2 pomidory malinowe
- 2 żółte pomidory
- 4 rzodkiewki
- świeża mięta
- pieprz kolorowy w ziarenkach
- sól (użyłam czarnej kala namak)
- łyżeczka oliwy
- cząstki limonki
Rozgrzaną patelnię grillową smarujemy oliwą.
Grillujemy bagietki.
Na ciepłych rozgniatamy awokado.
Na wierzchu układamy plasterki pomidorów.
Posypujemy pokrojonymi w kosteczkę rzodkiewkami, listkami mięty, pieprzem i solą.
Podajemy z cząstkami limonki.
Smacznego :)
Brak komentarzy