Najłatwiejsza pasta z tuńczykiem i serkiem kanapkowym. Czy wy również lubicie urozmaicać swoje codzienne śniadania lub kolacje. Oczywiście u mnie zawsze jest pełno sezonowych warzyw, uwielbiam też jajka, ale… co poza tym. Odpowiedzią są proste i pyszne pasty kanapkowe. Dziś zapraszam Was na kolejne pyszne połączenie tuńczyka z serkiem kanapkowym. Prostota i smak. Takie pasy wspaniale komponują się z chrupkim pieczywem Sonko. U mnie dziś wersja z błonnikiem. Spróbujcie.
Składniki:
- 1 puszka tuńczyka w oleju roślinnym
- 2 czubate łyżki białego serka kanapkowego
- około 2 cm pora (biała część)
- sól i świeżo mielony pieprz do smaku
Przygotowanie:
Z tuńczyka odlewamy olej, przekładamy do miseczki. Dodajemy 2 czubate łyżki białego serka kanapkowego, posiekany por i przyprawmy. Całość dokładnie mieszamy. Próbujemy, opcjonalnie doprawiamy.
Taka pasta idealnie smakuje z chrupkim pieczywem. Polecam pieczywo od Sonko.
Smacznego
Pyszna jest taka pasta. Zwłaszcza z domowym pieczywem ?
O tak 😀 Polecam 😀
Musi być fajne na przekąskę do meczu. Jakiego tuńczyka wybierasz? Ja osobiście najbardziej lubię princes i rio mare
Tu też był princes ?
To się zgadzamy 😀 Jeszcze myślalam o dodaniu suszonych pomidorów)odsączone z tluszczu0 do pasty. Co o tym sądzisz?
Sądzę, że wyjdzie jeszcze lepsza pasta 😀