Mielone z pieczarkami na ostro
Świetny pomysł na mięso mielone - ostre i dietetyczne danie obiadowe ;-)
Składniki na 1 porcję:
100 g mięsa mielonego (z piersi kurczaka)
5 małych pieczarek
1/3 cebuli
4 oliwki z papryką
papryczka jalapeño
przyprawa do mięsa mielonego
zioła toskańskie
dodatkowo: ser np. grana padano i pomidorki koktajlowe
Przygotowanie:
Pieczarki kroimy w kostkę a cebulę w piórka.
Rozgrzewamy patelnię grillową i wrzucamy mięso.
Doprawiamy przyprawami i dodajemy cebulę i pieczarki - całość mieszamy i smażymy ok. 5-7 min.
Całość wykładamy na talerz i dodajemy pokrojone oliwki i papryczki (ilość wg uznania).
PS. Danie można posypać serem typu parmezan i podawać z pomidorkami koktajlowymi.
Komentarze
Prześlij komentarz