Mielone z pieczarkami na ostro


Świetny pomysł na mięso mielone - ostre i dietetyczne danie obiadowe ;-)


Składniki na 1 porcję:

100 g mięsa mielonego (z piersi kurczaka)
5 małych pieczarek
1/3 cebuli
4 oliwki z papryką
papryczka jalapeño
przyprawa do mięsa mielonego
zioła toskańskie

dodatkowo: ser np. grana padano i pomidorki koktajlowe

Przygotowanie:

Pieczarki kroimy w kostkę a cebulę w piórka.
Rozgrzewamy patelnię grillową i wrzucamy mięso.
Doprawiamy przyprawami i dodajemy cebulę i pieczarki - całość mieszamy i smażymy ok. 5-7 min.
Całość wykładamy na talerz i dodajemy pokrojone oliwki i papryczki (ilość wg uznania).

PS. Danie można posypać serem typu parmezan i podawać z pomidorkami koktajlowymi.


Komentarze

Popularne posty