piątek, 6 lipca 2018

Sałata z sosem włoskim


Delikatny smak sosu włoskiego od Folwak, cudownie wplata się w smaki warzyw, nadając im orzeźwienie.











Składniki

  • 1 pęczek sałaty liściastej
  • 1 strąk czerwonej papryki
  • 1 cebula czerwona
  • 1 młoda marchew
  • 5 szt rzodkiewki
  • 2 saszetki sosu włoskiego od Folwark

    Przygotowanie


    1. Sałatę myjemy, osuszamy i kroimy (nożem ceramicznym).
      Paprykę kroimy w paski.
      Marchew ścieramy.
      Cebulę kroimy w piórka.
      Rzodkiewki ścieramy na tarce o dużych oczkach.
      Wszystkie składniki przekładamy do miski i polewamy sosem.
      Przed podaniem, schładzamy.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz