Chrupiące trójkąty z tortilli

Szukacie pomysłu na to co można przegryzać podczas oglądania meczu, filmu czy przy grillu ze znajomymi a co nie będzie gotowymi chipsami ze sklepu? Polecam zrobić domowe chrupiące tortille. Zajmie wam to tylko chwile, a na pewno zadowoli smak i gust wasz i waszych gości. U mnie tak było. Zajadali się nimi wszyscy od 2 latka po 65 latka. Przepis od Ania-gotuje. Proporcji dokładnych nie podaje bo to zależy od ilości placków jakie chcecie wykorzystać. Róbcie same na bieżąco.

tortilla, chipsy, grill, impreza, bernika, kulinarny pamietnik, przekaska


Chrupiące trójkąty z tortilli
  • placki tortilli duże 
  • masło
  • twardy ser np parmezan
  • ząbki czosnku
  • natka pietruszki
  • zioła prowansalskie



Placek tortilli pokroić na trójkąty (u mnie 8 kawałków). Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.


Do garnuszka dodać masło i je roztopić. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, zioła, starty drobno parmezan. Wymieszać. 


Kawałki tortilli posmarować z obu stron masłem z dodatkami. 


Ułożyć na blaszce. Posypać jeszcze startym serem.


Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 10 minut.


tortilla, chipsy, grill, impreza, bernika, kulinarny pamietnik, przekaska

tortilla, chipsy, grill, impreza, bernika, kulinarny pamietnik, przekaska

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Bernika - mój kulinarny pamiętnik , Blogger