Eton mess z truskawkami to najprostszy deser na lato. Uwielbiam eton mess i przyrządzam go z różnymi owocami. Ostatnio robiłam eton mess ze śliwkami. Do tego deseru można użyć dowolne owoce. Tradycyjny deser zawiera truskawki, bitą śmietanę i pokruszone bezy. Wzbogaciłam go dodatkowo o waniliowe lody. Brzmi bardzo smacznie, prawda!
Eton mess z truskawkami
Składniki:
na 3 porcje
300 g truskawek
250 ml śmietanki kremówki
2 garści mini bezów
3 gałki waniliowych lodów
Truskawki przekrój na pół lub pokrój na ćwiartki jeśli są bardzo duże. Połowę truskawek zmiksuj z łyżka cukru, resztą napełnij szklanki. Ubij śmietankę i rozłóż do szklanek. Dodaj po kulce lodów, posyp bezami i polej zmiksowanymi truskawkami. Smacznego!
14 komentarzy
Z dodatkiem lodów to musi być prawdziwa miazga <3
He, he…Tak!
Kocham ten deser! Dla mnie to raj dla podniebienia i mogłabym go jeść codziennie :)
Ja też!
Takie piękne i pyszne desery mogłabym jeść w ilościach hurtowych.
Nie powiem, że bym pogardziła dwoma porcjami na raz!
Na taki deser jestem chętna :) Pysznie wygląda i jestem pewna, że smakuje obłędnie :)
O tak!
Ooooo…
Idealny letni deser!
Apetyczne zjęcia.
Dziękuję bardzo!
cudny deser!!
CUDOwnie to wygląda ;)
Uwielbiam desery z bezą :)
O tak!!