wtorek, 19 czerwca 2018

Tofu naturalne z szparagami i kaszą orkiszową

Ograniczyłam mięso, więc od czasu do czasu zastępują go produktami z soi. Prosta i smaczna propozycja dla każdego! Tofu naturalne z szparagami i kaszą orkiszową.




Składniki:

  • 180g (1 kostka) tofu naturalnego
  • 1/2 pęczka szparagów
  • 25g kaszy orkiszowej suchej + 100ml wody
  • 1 łyżka oleju lnianego
  • przyprawy: czosnek granulowany, pieprz czarny, curry, kebab-gyros, papryka słodka, zioła prowansalskie 

Sposób przygotowania:
Tofu odsączamy i kroimy w kostkę. Między czasie do wrzącej osolonej wody wrzucamy kaszę, a do oddzielnego garnka szparagi (gotujemy ok. 6-8 minut). Na rozgrzanej patelni z olejem smażymy tofu. Kolejno wrzucamy ugotowaną kaszę oraz pokrojone szparagi. Całość doprawiamy przyprawiamy. Smażymy kilka minut. Na koniec danie polewamy olejem lnianym.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz