15 cze 2018

BAJGLE ZAPIEKANE Z PASTĄ Z TUCZYKA



Macie dość nudnych śniadań? Dziś zapraszam na moją wersję śniadania ;)
Bajgle (można użyć bagietek, tortilli, chleba tostowego) zapiekane pastą z tuńczyka ,kopru,rzodkiewki ;) Świeże i sycące śniadanie dla każdego smakosza ryb ;) do tego lub 🍵. Macie ochotę? Zapraszam :

Zapraszam również do odwiedzenia i polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ 
Będzie mi bardzo miło ;)

Składniki na 4 porcje: 🌯🌯🌯🌯🌯🌯🌯🌯🌯
1 puszka tuńczyka stek w oleju
10 dag tartego sera
3 rzodkiewki drobno posiekane
2 łyżki kopru świeżego drobno posiekanego
1 łyżka majonezu
1 łyżka musztardy miodowej
Sól i pieprz do smaku
Dodatkowo:
4 bajgle lub 4 tortille 

Przygotowanie:
 
Tuńczyka odcedzamy z oleju,przekładamy do miski a następnie dodajemy wszystkie składniki. Mieszamy dokładnie.
Bajgle przekrajamy wzdłuż , na jedną połówkę przekładamy pastę.
Bajgle układam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piekę ok 4 minut w 200 stopniach ;)
Smacznego

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF