15 cze 2018

FRANCUSKIE KOPERTY Z DUSZONĄ WOŁOWINĄ



Witam Was ;) Dziś zapraszam na szybkie danie z Wołowiną i Ciastem francuskim w roli głównej;)
Idealna przekąska kiedy chcemy nie tylko zachwycić swoich gości ;)
Robi się ją w miarę szybko , najdłużej robi się mięso ok 30 minut ;) plus pieczenie ciasta 25 min plus przygotowanie w sumie ok 60-70 minut ;)
Efekt smakowy zachwyci nie jednego smakosza ;)
Zapraszam również do polubienia mojej strony na FB #gotowaniepatki będzie mi bardzo miło.
 
A oto przepis na ok 16 sztuk:
🍽2 opakowania ciasta francuskiego ok 700 g 🍽300 g wołowiny ok 2% tłuszczu 🍽200 g mrożonych warzyw 🍽sól pieprz do smaku 🍽1 łyżka papryki czerwonej mielonej i słodkiej 🍽15 dag sera żółtego tartego np.cheedar 🍽Sos bbq do posmarowania 🍽Olej rzepakowy do smażenia

Przygotowanie: 

Mięso kroję w bardzo drobną kostkę ok 1 cm grubości ,doprawiam solą,pieprzem, czerwoną papryką słodką i ostrą.
Na rozgrzaną patelnię wylewam łyżkę oleju a następnie dodaję mięso , smażę na rumiano ze wszystkich stron ok 5 min, następnie dodaję mieszkankę warzyw ja użyłam mrożoną i smażę jeszcze ok 3 min.

Następnie mięso przekładam do woreczka do pieczenia ,zamykam szczelnie.
Piekę w piekarniku ok 30-40 min w 180 stopniach.
Ciasto kroję na równe plastry z jednego ciasta wyjdzie ok 8 szt ja użyłam dwóch ciast.
Każdy smaruję sosem bbq i posypuję serem żółtym następnie kładę już przygotowaną porcję farszu.

Zaklejamy w dowolny sposób ja składam na pół. Posypuję serem wierzch.
Gotowe poduszki przekładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piekę ok 25 min w 180 stopniach. Podaję z ulubionym sosem i sałatką

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF