Wołowina - chuda bo tylko 2% tłuszczu jest idealna do pieczywa, jako farsz, do naleśników , do ziemniaków , kasz itd.
Robi się ją szybko ale tylko jeżeli na samym początku poddasz ją wstępnej obróbce:) Jak? już piszę:) Smacznego :)
SKŁADNIKI :
- 30 dag wołowiny chudej max 2% tłuszczu
- 5 łyżek prażonej suszone cebulki
- 3 łyżki oliwy
- sól i pieprz
- 2 łyżki papryki czerwonej słodkiej i ostrej
PRZYGOTOWANIE:
Mięso myję a następnie kroję w bardzo małe kawałki ok 1 cm na 1 cm . Przekładam do miski dodaję przyprawy oraz trochę oliwy.
Mieszam pozostawiam w lodówce na ok pół godziny.
Następnie na patelni rozgrzewam łyżkę oliwy i przekładam mięso. Smażę na rumiano.
Następnie przekładam mięso do worka do pieczenia dodaję również suszoną,prażoną cebulkę.
Worek zamykam. Piekę w piekarniku w 180 stopniach przez ok 60 min.
Następnie na patelni rozgrzewam łyżkę oliwy i przekładam mięso. Smażę na rumiano.
Następnie przekładam mięso do worka do pieczenia dodaję również suszoną,prażoną cebulkę.
Worek zamykam. Piekę w piekarniku w 180 stopniach przez ok 60 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz