piątek, 8 czerwca 2018

Policzki wołowe w sosie koperkowym


Policzki wołowe są przepyszne.
Długo duszone mięso jest kleiste i tak mięciutkie że potrawę z przyjemnością jemy.
Dziś zrobiłam policzki w sosie koperkowym. Delicje!

Potrzebujemy:

  • 2 policzki wołowe
  • sól
  • pieprz
  • koper
  • szczypior
  • cebula
  • świeży lubczyk
  • 2 łyżeczki skrobi kukurydzianej (mąka jest do zagęszczania sosu, jeśli jest za rzadki trzeba jeszcze trochę dodać)
  • 330 ml śmietany kremówki



Policzki myjemy, wkładamy do garnka, zalewamy wodą.
Dodajemy posiekaną cebulę, lubczyk i połowę kopru. Dusimy pod przykryciem do miękkości. 
W międzyczasie dodajemy jeszcze przyprawy.
Po ugotowaniu wlewamy kremówkę rozmieszana ze skrobią kukurydzianą i wsypujemy posiekany koperek.
Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz