6 cze 2018

BURGERY WOŁOWE Z FETĄ



Dziś zapraszam na pyszne Burgery Wołowe z Fetą , przygotowane zostały w piekarniku co zmniejsza ich kaloryczność. Polecam :)

Zapraszam również do polubienia i odwiedzenia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/

SKŁADNIKI NA  6 SZTUK:

Kotleciki

  • 400 g mięsa mielonego wołowego
  • 150 g sera feta
  • 1 drobno posiekanej cebulki
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • 1 jajko
  • 2 łyżki płatków owsianych
  • 2 łyżki musztardy
  • 1 łyżka ketchupu

Dodatki

  • 6 bułek typ kajzerka
  • 15 dag sera żółtego tartego
  • Dowolne warzywa
  • Dowolny sos

PRZYGOTOWANIE:

 Z podanych składników formujemy kotleciki. 
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładam kotleciki. 
Piekę w 200 stopniach przez 25 min. 
Międzyczasie przygotowujemy dodatki. Ja użyłam sałaty, pomidora, ogórka.
Bułki przekrajamy wzdłuż, posypujemy serem i wkładamy do piekarnika na ok 3 min w 200 stopniach tak by ser się rozstępił a bułka była chrupiąca.
 Kiedy mięso będzie gotowe, przekładamy jeden kotlecik do bułki, polewamy sosem, dodajemy warzywa.



Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF