Składniki:
2 świeże makrele
sól, pieprz
kilka krążków cebuli
2 łyżki masła
2 łyżki posiekanego koperku
Przygotowanie:
Makrele obsypać solą i ułożyć w naczyniu do zapiekania lub na folii aluminiowej, do środka i na wierzch włożyć krążki cebuli i koperek, całość posypać pieprzem, na wierzchu każdej ryby ułożyć wiórki masła. Przykryć lub zawinąć w folię aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na pół godziny. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego 🙂
wiesz,że nigdy nie jadłam świeżej makreli? 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Ja drugi raz, kiedyś kupiłam gotowe filety, ma bardzo zwarte mięso, zupełnie inne od pstrąga.
PolubieniePolubienie
Ja też nie jadłam świeżej makreli…ogólnie nie przepadam za rybami,niestety, ale Twoja propozycja bardzo mi się podoba, bo uwielbiam koperek!!!
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Koperek z zieleniny jest najlepszy 😀
PolubieniePolubienie
Świetna ta rybka, aż mi smaku narobiłaś 😉
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Polecam 🙂
PolubieniePolubienie