Uwielbiam ciasta bez pieczenia , zwłaszcza te pełne smaku , owoców .
Dziś postawiłam na tartę na ciasteczkowym spodzie z serkiem Maskarpone , Śmietaną kremówką oraz owocami. Polecam bo smakuje rewelacyjnie .
Forma na tartę ma średnicy ok 25 cm.
Zapraszam również do odwiedzenia i polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/
Będzie mi bardzo miło :)
SKŁADNIKI :
Tarta na średnicę ok 25 cm
250 ml serka maskarpone
300 ml kremówki
2 łyżki cukru pudru
2 łyżki cukru z wanilią
1 łyżka ekstraktu z wanilii
Dowolne owoce do przystrojenia
300 g ciasteczek maślanych
100 g masła
PRZYGOTOWANIE:
Ciastka dokładnie rozdrabniamy możemy użyć malaksera.
Masło rozstapiamy i
dodajemy do ciasteczek. Dokładnie łączymy.
Wykładamy równo na spód
blachy na tartę ,lekko dociskając.
Wkładamy do lodówki na ok 30 min.
Międzyczasie przygotowujemy krem.
Śmietankę kremówkę przekładam do miski, dodaję cukier,cukier o smaku
waniliowym oraz ekstrakt waniliowy. Ubijamy na sztywno.
Następnie dodaję
serek maskarpone a następnie łącze za pomocą miksera z ubitą śmietaną
tylko kilka sekund.
Masę przekładam na spód ciasteczkowy. Na wierzch układam owoce. Stroję według uznania.
Przed podaniem pozostawiam w lodówce na minimum 2-3 godziny.
Masę przekładam na spód ciasteczkowy. Na wierzch układam owoce. Stroję według uznania.
Przed podaniem pozostawiam w lodówce na minimum 2-3 godziny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz