4 cze 2018

SURÓWKA Z GOTOWANYCH BURAKÓW I KOPRU

Uwielbiam Buraki :) A zwłaszcza sałatki czy surówki z ich udziałem. 
Dziś proponuję surówkę z gotowanych buraków z koprem i jogurtem naturalnym , którą robi się szybko . 
Idealnie pasuje do obiadu , do mięs, ryb czy duszonych warzyw. 

Zapraszam również do odwiedzenia i polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/
Będzie mi bardzo miło. 

SKŁADNIKI DLA 4 Osób:

➤4 surowe buraki
➤1 pęczek kopru
➤2 szalotki
➤4 łyżki jogurtu naturalnego
➤Sól pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE:

Buraki myję,obieram ze skórki.

Do garnka z posoloną wodą ,wkładam buraki i gotuję ok 30min. 

Studzę a następnie trę na tarcę na grubych oczkach.

Koper dokładnie kroję i przekładam do miski. 

Szalotkę obieram i drobno kroję, dodaję do miski. 

Doprawiam solą i pieprzem oraz jogurtem naturalnym. 

Dokładnie mieszam, pozostawiam w lodówce na minimum 30 min przed podaniem.

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF