Uwielbiam Buraki :) A zwłaszcza sałatki czy surówki z ich udziałem.
Dziś proponuję surówkę z gotowanych buraków z koprem i jogurtem naturalnym , którą robi się szybko .
Idealnie pasuje do obiadu , do mięs, ryb czy duszonych warzyw.
Zapraszam również do odwiedzenia i polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/
Będzie mi bardzo miło.
SKŁADNIKI DLA 4 Osób:
➤4 surowe buraki
➤1 pęczek kopru
➤2 szalotki
➤4 łyżki jogurtu naturalnego
➤Sól pieprz do smaku
➤1 pęczek kopru
➤2 szalotki
➤4 łyżki jogurtu naturalnego
➤Sól pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Buraki myję,obieram ze skórki.
Do garnka z posoloną wodą ,wkładam buraki
i gotuję ok 30min.
Studzę a następnie trę na tarcę na grubych oczkach.
Koper dokładnie kroję i przekładam do miski.
Szalotkę obieram i drobno
kroję, dodaję do miski.
Doprawiam solą i pieprzem oraz jogurtem
naturalnym.
Dokładnie mieszam, pozostawiam w lodówce na minimum 30 min przed podaniem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz