S

piątek, 26 kwietnia 2013

Zapiekanka - raz, dwa , trzy


Łatwy sposób na przygotowanie szybkiej przekąski , gdy lodówka świeci pustkami a zjadło by się coś... tylko co?? Moje zapiekaneczki są w bardzo skromnym wydaniu ale można przecież dorzucić jakąś szyneczkę i warzywka. Brak tych dodatków wcale nie umniejszył smaku chrupiących bułeczek z ciągnącym się serem i posypanych moim ulubionym szczypiorkiem.






Składniki:

  • bułka kajzerka
  • masło lub margaryna
  • ser żółty
  • ketchup
  • przyprawa do pizzy
  • szczypiorek

Bułki przekroić i  posmarować masłem, położyć żółty ser i polać ketchupem. Po wierzchu posypać przyprawą do pizzy. Zapiec w piekarniku w 180 stopniach ok 10 min do rozpuszczenia sera. Wyjęte z piekarnika można posypać pokrojonym szczypiorkiem.








2 komentarze:

  1. A dlaczego polać ketchupem jeszcze przed zapiekaniem? Nie lepiej po?

    --
    Pozdrawiam i zapraszam również do siebie: kulinarnyblog.pl

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja lubię jak ketchup jest lekko zapieczony ale oczywiście można polać i po upieczeniu.
      Pozdrawiam

      Usuń

Zapraszam do komentowania :)