piątek, 25 maja 2018

Szynka z mozzarellą

Od kilku dni w Polsce upały. Lato chyba na dobre u nas zagościło :). Przyznam się Wam, że od kilku tygodni testuję Zottarellę od Zott, w ramach kampanii TRND. Produkt ten pierwszy raz zagościł u mnie w domu i próbuję z niego coś wykombinować :). Z pomocą przyszły książki i niezawodny wujek Google. :D
Oto pierwszy z pomysłów na wykorzystanie Zottarelli.

Szynka z mozzarellą

  • 10 plasterków szynki
  • 1 opakowanie serka Mozzarella
  • sól
  • pieprz
  • 1 jajko (do panierki)
  • bułka tarta (do panierki)
  • mąka (do panierki)
Serek wyjąć z opakowania i odsączyć z zalewy. Pokroić na 10 mniejszych plasterków.
Szynkę wyłożyć na stół. Na każdą dać jeden plasterek serka mozzarella. Przyprawić każdy szczyptą soli i pieprzu. Lekko zawinąć, obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej z obu stron. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron do zrumienienia panierki. Podawać ciepłe. Smacznego! 
 





 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz