To wręcz niesamowite, jak smaczne rzeczy można przygotować z zaledwie trzech składników. Jeśli wliczymy miód to z czterech, ale to i tak niewiele w porównianiu ze składem gotowych deserów, które możemy kupić w sklepie.
Deser może być spożywany od razu po przygotowaniu, ale najlepiej smakuje schłodzony :)
3 porcje:
- 450 g obranego i pokrojonego ananasa
- 330 ml mleczka kokosowego
- 30 g tapioki
- łyżeczka miodu
- opcjonalnie świeże owoce do ozdoby
Tapiokę zalewamy mleczkiem i odstawiamy na godzinę.
Po tym czasie dodajemy do niej miód i na małym ogniu gotujemy 15 minut (ciągle mieszając).
Zestawiamy z ognia i odstawiamy do lekkiego przestudzenia.
Ananasa miksujemy na gładko, po czym dodajemy do niego tapiokę.
Dokładnie mieszamy i przekładamy do 3 miseczek/słoiczków.
Odstawiamy do lodówki, do schłodzenia.
Smacznego :)
2 komentarze
Gdzie kupujesz tapiokę? W sieci na pewno, ale może gdzieś stacjonarnie?
Niestety nie widziałam nigdzie stacjonarnie :(