29 maj 2018

PASTA Z TUŃCZYKA I AWOKADO



Witam Was Serdecznie. 
Dziś zapraszam na pyszną pastę z tuńczyka , awokado , ogórka zielonego, fety . 
Połączenie tych składników sprawi , że znajdziemy się w 7 niebie :)
Uwielbiam takie pasty, smarowidła zwłaszcza w tak upalne dni jak ten. 
Polecam również odwiedzenie i polubienie mojej strony na FB  https://www.facebook.com/gotowaniepatki/   


SKŁADNIKI NA 4 OSOBY:

⭆ 200 g tuńczyka stek w oleju 
⭆ 1/3 zielonego ogórka
⭆1/2 awokado 
⭆1/2 opakowania fety
⭆1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki
⭆1 szalotka
⭆1 łyżka musztardy delikatesowej
⭆2 łyżki majonezu tradycyjnie u mnie Kielecki 
⭆sól i pieprz do smaku 

PRZYGOTOWANIE:

1. Tuńczyka odcedzam i przekładam do miski. 
2. Ogórka, szalotkę drobno kroję.
3. Pozostałe składniki przekładam do miski. 
4. Za pomocą widelca dokładnie łączę ze sobą składniki. 
5. Doprawiam do smaku solą i pieprzem oraz musztardą i majonezem. 
6. Mieszam. 
7. Przed podaniem pozostawiam w lodówce na ok 30 minut. 

SMACZNEGO


Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF