Szaszłyki na indyjską nutę

Jakiś czas temu odwiedziłam restaurację indyjską ze specyficznymi przyprawami trochę u nas mało znanymi. Wszystkie dania były pyszne pomyślałam coś przygotować wykorzystując bogactwo przypraw kuchni indyjskiej.  Przyznaję nie za bardzo znam kuchnię indyjską poszukałam w sieci i znalazłam fajny sklep z bogactwem wiedzy, przypraw i przepisów. Dla zainteresowanych  link https://www.pataks.pl/smaki-indii
#smakorientuzPATAKS
Szaszłyki  na indyjską nutę
Składniki
  • 1 pierś z kurczaka
  • 1 cebula czerwona
  • 1 kiełbasa na grilla 
  • 2 łyżeczki pikle czosnkowe klik

Dodatkowo
  • ¼ szkl brązowego ryżu
  • ¼ szkl soczewicy
  • ¼  szkl brązowego ryżu
  • ¼ szkl orkiszu
  • Sól, pieprz do smaku

Wykonanie
1.Pierś z kurczaka kroimy na kawałki 2cmx2xm 
3. Do miski  wkładamy pokrojoną pierś, dodajemy pikle czosnkowe i mieszamy
3. cebulę kroimy w ćwiartki
4. Kiełbasę kroimy w plasterki
5.kaszę i ryż gotujemy al dente.
6/ Na patyczki na przemian nakładamy pierś z kurczaka, cebulę i kiełbasę.
7. Szaszłyki grillujemy z każdej strony kilka minut

Brak komentarzy: