Uwielbiam kotleciki z indyka. Dziś zapraszam na zupełnie inne niż do tej pory robiłam , nie dość , że kotleciki są z piekarnika to w dodatku bez mąki czy bułki. Polecam .
SKŁADNIKI NA 16 Sztuk:
➽ 500 g mięsa mielonego z indyka
➽ 15 dag sera żółtego tartego np. cheedar
➽ 1 cebula np.czerwona
➽1 łyżka natki pietruszki
➽2 jajka
➽2 Łyżki majonezu
➽2 łyżki musztardy
➽ 1łyżka ketchupu
➽sól i pieprz do smaku
➽1 łyżeczka drobno posiekanej natki pietruszki
PRZYGOTOWANIE:
1. Cebulkę kroję w kostkę i podsmażam na oleju na złoty kolor.
2. Do miski przekładam wszystkie składniki kotletów i dokładnie łączę ze sobą.
3. Formuję kotleciki wielkości śliwek .
4. Blachę wykładam papierem do pieczenia i przekładam kotleciki .
5. Kotleciki układam w równym odstęnie od siebie.
6. Piekę ok 20 min w 180 stopniach.
7. Podaję z ulubionymi dodatkami.
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz